Jaguáry, Bentley, Cadillac a Lotus zamířily do Jižních Čech

Jaguáry, Bentley, Cadillac a Lotus zamířily do Jižních Čech

První víkend v září se konal sraz luxusních i sportovních vozů značek Jaguar, Bentley, Cadillac a Lotus. Organizátorem byly oficiální Jaguar Club CZ a Lotus Club CZ. Místem setkání se stal Český Krumlov, který díky věhlasnosti akce umožnil vjezd do centra všem účastníkům.

Neoficiální program začínal v pátek a tak zhruba polovina aut přijela již v páteční podvečer. Úderem sobotní 10té dopoledne se náměstí v historickém centru začalo plnit dalšími přijíždějícími vozy ze všech koutů České republiky. Oficiální program začínal ve 13 hodin spanilou jízdnou na Hlubokou nad Vltavou, kde se rozmístily v luxusní zámecké restauraci vozy Daimler Double Six 5.3l z 1986, Jaguar Super V8 z 2004, Jaguar XJ40 3.6 Sovereign z 1987, Jaguar XJ6 1. z série 1972, Jaguar MKX z 1964, Bentley Brooklands 6.75 l a Cadillac Eldorado z 1959. Vzhledem ke vzdálenější lokalitě a faktu, že většina Lotusů v CZ je veteránského data, dorazil pouze jeden a to Lotus Elise MK2. Takto „napěchované“ místo samozřejmě vzbuzovalo velkou pozornost kolemjdoucích včetně cizinců.

 

 

 

 

 

Po příjemném obědě si nadšenci popovídali, prošli se zámeckou zahradou a navštívili výstavu Andy Warhola s mottem „Zlatá šedesátá“.

Ozářena svitem slunce, které atmosféru srazu dokreslovalo po celou dobu, pak vyrazila kolona směrem na výpadovku na České Budějovice.

 

 

 

 

 

V ukázněné, spíše exhibiční jízdě, dorazila zpět do Českého Krumlova. Průjezd historickým městem se opět neobešel bez pozornosti ostatních účastníků silničního provozu a turistů. Odjezd kolony z Hluboké nad Vltavou je možné shlédnout zde:

http://www.youtube.com/watch?v=DPmwJ-Yb5ts&feature=em-upload_owner#action=share

Kolem 18 hodiny se auta řadila na náměstí, kde se seskupila před kašnou. Byla to nádherná podívaná, což opět ocenily davy lidí všech věkových kategorií. Zahájilo se hromadné focení a užívání si atmosféry. Před 19 hodinou se auta zase dala do pohybu, objela náměstí a vyrazila k hotelům, kde byli účastníci srazu ubytováni. Po příjezdu nastal přesun do Hotelu Mlýn, přičemž zábava a vzájemná komunikace probíhala do ranních hodin. V neděli dopoledne byl individuální odjezd a návrat do různých míst ČR. Všichni účastníci si sraz krásně užili a těší se na další podobné setkání.

 

 

 

 

 

Tento sraz dokazuje, že existují nadšenci, kteří umí společně sdílet srdeční entusiasmus do aut a nejedná se jen o snoby, kteří se snaží jen předvádět, aniž mají k vybraným značkám opravdový vztah.

Speciální poděkování patří Městské polici v Českém Krumlově za poskytnutí povolení na vjezd do centra a celkově tolerantní přístup k nadšencům včetně možnosti parkování pod kamerou, kterého si velmi vážíme.

 

 

 

 

Sdílejte na:
Zavřít