Zemřela María de Villotová

Zemřela María de Villotová

V pátek se na veřejnost dostala velmi smutná zpráva, v hotelu ve španělské Seville totiž bylo nalezeno mrtvé tělo Maríe de Villotové, bývalé testovací závodnice stáje Marussia.

Třiatřicetiletá závodnice se do podvědomí veřejnosti dostala hlavně kvůli nepříjemné nehodě z července roku 2012, kdy na rovince v Duxfordu vrazila do rampy, poranila si hlavu a po následné operaci přišla o oko.

Po zotavení se z hrozivé nehody se zúčastnila několika událostí a kampaní Mezinárodní automobilové federace, byla vzorem velkého množství lidí a rozhodla se napsat autobiografii s názvem Život je dar, která má vyjít již nadcházející pondělí, jak informovala na svém Facebooku.

„Drazí přátelé, María nás bohužel opustila,“ bylo oznámeno na jejím Facebooku. „Odešla do nebe ke všem andělům, děkujeme Bohu za čas, který jsme s ní mohli strávit.“

„Dlouho jsem se hádala se svým lékařem, protože mi nedokázal zachránit oko, když si ale nyní vybavím, že už jsem tu nemusela být, je oko jen maličkost. Hodně jsem změnila svůj pohled na svět a na svůj život, změnil se mi žebříček priorit a hodnot života, na jizvy koukám jako na součást svého příběhu, nosím je s hrdostí,“ nechala se slyšet v jednom z rozhovorů v květnu tohoto roku.

Příčina její smrti zatím není známá.

Závodnice se narodila 13. ledna 1980 ve španělském Madridu a příběh jejího života skončil 11. října roku 2013 v Seville.

Sdílejte na:
Zavřít