V USA možná nebude startovat ani Alonso, nahradí jej Bianchi?

V USA možná nebude startovat ani Alonso, nahradí jej Bianchi?

Podle váženého italského deníku La Gazzetta dello Sport je dost možné, že se Fernando Alonso nezúčastní Velké ceny USA, důvodem má být nedávná kolize, ale také rostoucí spor mezi španělským jezdcem a jeho týmem.

Uznávaný italský deník v nedávném článku uvedl, že podle prezidenta Ferrari Luca di Montezemola je dosti pravděpodobné, že do nadcházející Velké ceny Spojených států amerických pilot jeho týmu Fernando Alonso neodstartuje.

Po jeho nepříjemném skoku a vysokém přetížení z Velké ceny Abú Dhabí podstoupil několik vyšetření a stěžoval si na bolesti zad, mezitím jeho manažér vystavil na svůj Twitter strašidelně vypadající fotografii Fernanda Alonsa na nemocničním lůžku.

Právě tato fotografie ale nepotěšila vedení italského týmu, které údajně zvažuje, že Fernando Alonso do nadcházejícího závodu v USA nenastoupí. Dost možná jej tedy v Austinu nahradí francouzský závodník Jules Bianchi, který sice je smluvně vázán s týmem Marussia, pro potřeby Ferrari by ale mohl být uvolněn.

Podle všeho měl Fernando Alonso navíc podstoupit ještě nějaké lékařské vyšetření doma ve Španělsku a rozhodnout o svém startu v nadcházející Velké ceně se měl až začátkem tohoto týdne. Podle všeho do Ausitnu odstartuje, svou lékařskou zprávu má ale Mezinárodní automobilové federaci předat až ve čtvrtek.

Pokud by neklaplo angažmá Bianchiho, dost možná by do vozu Ferrari mohl naskočit veterán Pedro de la Rosa.

Sdílejte na:
Zavřít