Kobayashi se za nehodu omluvil, Massa ale požaduje potrestání

Kobayashi se za nehodu omluvil, Massa ale požaduje potrestání

Zklamaný Felipe Massa, který kvůli nebezpečným manévrům Kamuie Kobayashiho musel z Velké ceny Austrálie odstoupit hned v první zatáčce, požaduje potrestání japonského závodníka a přirovnává jeho počínání k Romainu Grosjeanovi.

Hned v první zatáčce Velké ceny Belgie roku 2012 francouzský závodník Romain Grosjean hodně neopatrně nalétl do první zatáčky a smetl z dráhy hned dva jezdce bojující o mistrovský titul. Mezinárodní automobilová federace za to tenkrát jezdce stáje Lotus potrestala zákazem startu v nadcházejícím závodě, nyní Felipe Massa požaduje podobný trest pro Kamuie Kobayashiho, kvůli kterému brazilský pilot musel odstoupit z Velké ceny Austrálie hned v první zatáčce.

„Hned v první zatáčce do mě někdo opravdu tvrdě vrazil zezadu a bylo po závodě, byla to opravdu velká škoda, protože jsme byli na úplném začátku a měli šanci na dobrý výsledek,“ nechal se slyšet zklamaný Felipe Massa po nevydařeném vstupu do sezóny.

„Snažil jsem se najet do první zatáčky opravdu opatrně, protože situace byla nepřehledná a snadno mohlo dojít ke kontaktu, ale pokaždé, když Kamui startuje za mnou, může se stát něco podobného,“ zlobil se jezdec Williamsu. „Nevidím moc velký rozdíl mezi touto kolizí a nehodou, kterou způsobil Romain Grosjean během závodu ve Spa [Velká cena Belgie 2012, pozn. red.].“

„Doufám, že za tento manévr bude potrestán, protože tohle se prostě nemůže stávat,“ dodal brazilský pilot.

Kamui Kobayashi se za celou nehodu omluvil a připustil, že to byla jen a pouze jeho chyba. Omluvný vzkaz vyvěsil i na sociální sítí Twitter.

Sorry for messed up it’s just my mistake sorry to Felipe and @CaterhamF1 all member!

— KAMUI KOBAYASHI (@kamui_kobayashi) March 16, 2014

 

Sdílejte na:
Zavřít