Magnussen: Alonso v týmu by mi nevadil

Magnussen: Alonso v týmu by mi nevadil

Po šokujícím odchodu Stefana Domenicaliho od Ferrari se znovu objevily spekulace o možném odchodu Fernanda Alonsa z Ferrari do McLarenu. Co na to říká letošní nováček v týmu Kevin Magnussen?

O návratu španělského jezdce, který je dnes velkou částí fanoušků i odborníků považován za nejlepšího jezdce ve formuli 1, do McLarenu, se mluví už několik let. Alonso však spekulace dlouhodobě odmítá s tím, že je u Ferrari maximálně spokojen a odejít nechce. Situace by se však mohla změnit poté, co italský tým opět nedokázal postavit nejlepší auto a Alonso tak zřejmě opět ztratil šanci bojovat o titul. Z týmu navíc odešel jeho přítel Stefano Domenicali.

Do teorií o možném přestupu Fernanda Alonsa navíc výborně zapadá také smlouva současné jedničky britského týmu Jensona Buttona, která by měla na konci letošního roku vypršet a už by nemusela být prodloužena. Pokud by navíc Alonso opustil Ferrari, mohl by do týmu zamířit čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel, který je zatím letos velmi nespokojený nejen s autem, ale také se svou pozicí v týmu.

Případnému příchodu Alonsa se navíc nebrání ani jeden z objevů letošní sezóny Kevin Magnussen:„Nevadilo by mi to. Na druhou stranu je pravdou, že nyní jsem šťastný. Myslím, že mít v týmu někoho jako je Jenson – nekonfliktní, rychlý, zkušený a schopný radit – je naprosto ideální. Pro své začátky jsem si nemohl přát lepšího kolegu.“

Sdílejte na:
Zavřít