Bottas: Od týmu očekávám víc

Bottas: Od týmu očekávám víc

Vallteri Bottas je zklamaný z nenaplněných nadějí z předsezónních testů. Williams sice končí pravidelně na bodech, ale to finského pilota úplně neuspokojuje.

V předsezónních testech zajížděl Williams pravidelně časy, které ho řadily hned za Mercedes, nebo minimálně do skupinky týmů peroucích se o tuto pozici. Williams potvrzuje kvalitu vozu také v kvalifikacích a závodech, jen tomu pořád něco málo chybí. Britský tým má velkou smůlu v kvalifikacích. Jejich vůz není na mokru zdaleka tak dobrý jako za suchých podmínek, bohužel pro ně se však tři ze čtyř letošních kvalifikací jely právě na vodě. Bez problémů se pro jeden z tradičních týmů letos neobešly ani závody. Když už to Bottas nepřežene s důrazem a „neolízne“ zeď v Austrálii, přijde totální kolaps mechaniků v Číně a Massa rázem jede poslední. 

Williams tak zatím získal 36 bodů a v poháru konstruktérů je na šestém místě. Pozitivní pro tým je, že jezdci dokázali bodovat ve všech čtyřech závodech, Bottasovi tak díky vyrovnanosti patří v pořadí jezdců velmi slušné šesté místo.

Velkou vyrovnanost svých výkonů vyzdvihuje také sám finský jezdec:„Jsem samozřejmě velmi spokojený s tím, že pravidelně boduji, ale nic to nemění na tom, že bych chtěl ještě vylepšit svou pozici v jednotlivých podnicích.“

„Všichni chceme vždycky víc, proto jsme ve formuli 1. Je pozitivní být pravidelně na bodech, ale musíme pořád tvrdě pracovat a opravovat chyby, aby jsme to příště mohli zkusit znovu,“ apeluje jeden z nejtalentovanějších jezdců v poli na svůj tým.

Bottas je spokojený také s tím, jak velký pokrok letos udělal on sám jako jezdec:„Můj cit pro technické detaily se letos výrazně zlepšil. Během testů a prvních pár závodů jsem se toho naučil hrozně moc. Myslím, že jsem se zlepšil také na dráze, mnoho situací nyní řeším o hodně zkušeněji než dříve.“

„Nejdůležitější je se pořád zlepšovat ve všech ohledech, jen tak se jednou možná budu mít šanci stát mistrem světa,“ uzavírá Bottas.

Sdílejte na:
Zavřít