Horner: Ať se McLaren soustředí na trať a ne na soudy

Horner: Ať se McLaren soustředí na trať a ne na soudy

Christian Horner je nespokojený s tím, že se je McLaren snaží dostat k soudu místo aby se je snažil porazit na dráze.

Spor o zkušeného a velmi uznávaného odborníka na aerodynamiku Dana Fallowse se možná dostane až k soudu. Fallows měl od letošní sezóny začít pracovat pro McLaren a už měl údajně i podepsanou smlouvu a začínal se seznamovat s citlivými informacemi o letošním voze, když mu Red Bull nabídl lepší podmínky a Fallows se rozhodl vrátit do svého týmu. To se McLarenu vůbec nelíbí a dává celý spor před soud.

„Po změnách, které nastaly u McLarenu, tam už prostě Fallows pracovat nechtěl,“ přichází šéf Red Bullu s možným vysvětlením proč se nakonec Fallows rozhodl pracovat pro rakouský tým namísto britského.

„Fallows za námi sám přišel a ptal se, jestli máme pořád volné místo, takže si svůj návrat zvolil úplně sám, rozhodně jsme ho nijak nepřemlouvali ani nenutili,“ tvrdí britský šéf rakouského týmu.

Podle Hornera by se měli u McLarenu začít soustředit na výkony na dráze namísto malicherných sporů. V této souvislosti také připomněl, že v Číně neskončil ani jeden z McLarenů na bodech a tvrdí, že to je právě kvůli nedostatečnému soustředění na závody.

„Musíme být opatrní a hlídat si jejich další kroky, které mohou být ještě zákeřnější. Je pochopitelné, že se McLaren snaží odvést pozornost od svých skutečných problémů na dráze tím, že hází špínu na všechny ostatní, ale já bych jim stejně doporučil, aby více zapracovali na sportovní stránce,“ provokuje Christian Horner.

Sdílejte na:
Zavřít