Force India: Šanghaj nám nevyhovuje, výsledek je skvělý

Force India: Šanghaj nám nevyhovuje, výsledek je skvělý

Force India věří, že má za sebou nejtěžší víkend sezóny, protože trať v Číně prý sedí jejich vozu nejméně ze všech. Přesto tým v Číně vybojoval šesté a deváté místo.

Po zisku třetího místa v Bahrajnu, o které se postaral Sergio Pérez, se umístění těsně za TOP 5 může zdát jako krok zpátky, ale u indického týmu jsou z výsledku všichni nadšení, protože čínská trať jejich vozu ani trochu neseděla. Přesto tým získal šesté a deváté místo a udržel se tak na třetím místě v poháru konstruktérů a to jen těsně za Red Bullem. 

Podle zástupce šéfa týmu Boba Fernleyho trať v Číně ukázala všechny slabiny jejich vozu, i proto prý výsledek snese srovnání s pódiem z Bahrajnu: „Je to nejspíš úplně stejně povzbuzující výsledek, jako jsme měli minulý víkend. Čína není ani náhodou naším nejlepším okruhem, je to spíše naše Achillova pata.“

„Na tomto okruhu jsme měli problémy hlavně v minulých letech, takže letošní výsledek ukazuje, že máme skvělé auto. Letos už jsme dokázali získat umístění v nejlepší šestce na čtyřech různých okruzích, přičemž každý z nich má úplně jinou specifikaci,“ pochvaloval si Fernley.

Oba jezdci týmu však i tak během víkendu měli několik problémů. Peréz se musel v závodě propracovávat kupředu kvůli problémům s brzdami v kvalifikaci a Nico Hülkenberg si zase během závodu stěžoval na nedotáčivost svého vozu. 

„Oba jezdci odvedli skvělou práci a předvedli výborné výkony na okruhu, který vůbec neodpovídá způsobu, jakým s vozem pracujeme. Tato trať je velmi specifická a šlo o opravdu těžkou výzvu. Oproti tomu Bahrajn nám vyhovuje na 110 procent,“ vysvětluje zástupce ředitele Vyjae Malyi.

„Když se podívám do kalendáře, nenašel bych okruh, který by nám seděl lépe než Bahrajn a hůře než Čína. To znamená, že všechno ostatní je někde mezi a my se tím pádem na našich nejlepších okruzích můžeme dostat na pódium a na těch nejhorších pořád patříme do nejlepší šestky. V této formě se musíme udržet a to je nyní úkol hlavně pro naše konstruktéry a mechaniky,“ motivuje Bob Fernley tým do další práce.

Sdílejte na:
Zavřít