McLaren bude jediným zákazníkem Hondy

McLaren bude jediným zákazníkem Hondy

Honda oficiálně potvrdila, že v sezóně 2015 bude pohonné agregáty dodávat pouze stáji McLaren, zároveň ale zástupci japonské společnosti nevylučují, že se k tomuto týmu v příštích letech nepřidají další.

Znovuobnovené partnerství mezi týmem McLaren a dodavatelem motorů Honda bylo oznámeno již téměř před rokem, obě strany začnou opět spolupracovat od sezóny 2015. Spolupráce týmu McLaren a společnosti Honda není v šampionátu Formule 1 novinkou, již dříve totiž japonská automobilka dodávala pohonné agregáty pro britský tým a největšími úspěchy jsou čtyři mistrovské tituly v Poháru konstruktérů v řadě.

„McLaren je v současné chvíli naším jediným zákazníkem. Nepřemýšlíme nyní o dalších partnerech, protože nejdůležitější je pro nás následující sezóna,“ nechal se slyšet šéf Honda Motorsport Yasuhisa Arai v jednom z rozhovorů v průběhu závodního víkendu v Číně.

„Samozřejmě chceme mít v příští sezóně dobré výsledky a vidět porovnání naší kvality s konkurencí. Pokud by ale bylo více zájemců o naše pohonné agregáty, pro sezónu 2016 budeme jistě otevřeni všem jednáním,“ prozradil dále Arai.

Součástí návratu Hondy do Formule 1 je i znovuotevření základy v Evropě, konkrétně v Milton Keynes, která byla naposledy otevřena v roce 2008. Motory a vše kolem bude společnost vyrábět doma v Japonsku, evropské sídlo bude využívat jako své servisní zázemí.

Sdílejte na:
Zavřít