Do kalendáře Velkých cen se příští rok vrátí Mexiko

Do kalendáře Velkých cen se příští rok vrátí Mexiko

Již v průběhu úterý se začalo spekulovat o návratu Mexika do kalendáře Formule 1. Velká cena si zajistila pětiletý kontrakt a bude se konat na okruhu Autodróme bratrů Rodriguézů.

Jako první přišel s informací o návratu Mexika do královny motorismu deník La Reforma, následně tuto informaci potvrdil i deník Forbes.

Tlak na Bernieho Ecclestona byl vyvíjen především ze strany rodiny Slimovi, která prostřednictvím své společnosti Telmex podporuje v aktivitách Sergia Péreze či Estebana Gutiérreze. Formule 1 se do Mexika vrátí po dlouhých 23 letech a měla by se konat před nebo po Velké ceně USA, oficiální termín ještě není jasný.

Odhaduje se, že organizátory pořádání Velké ceny přijde na nějakých 30 milionů dolarů, Carlos Slim by však tuto částku neměl hradit ze svých finančních prostředků.

Kromě Mexika se spekuluje i o dalších nových destinacích, které by mohly nakouknout do šampionátu Formule 1. Nejžhavějším kandidátem je azerbajdžánské Baku. Proto se také znovu začíná hovořit o Concordské dohodě, která povoluje pouze dvacet Velkých cen v jedné sezóně.

Sdílejte na:
Zavřít