Ricciardo se těší na zábavný závodní víkend ve Spa

Ricciardo se těší na zábavný závodní víkend ve Spa

Belgický okruh Spa-Francorchamps patří mezi jezdci k těm nejoblíbenějším z celého kalendáře Velkých cen. Na tradiční trať se těší i pilot stáje Red Bull Daniel Ricciardo.

Každoroční letní přestávka je témě minulostí a již příští víkend se kolotoč s názvem Formule 1 znovu roztočí, týmy se tentokrát chystají na závodní víkend na belgickém okruhu Spa, který patří k těm nejoblíbenějším.

Do Belgie se těší také Daniel Ricciardo ze stáje Red Bull Racing, který v posledním závodě v Maďarsku získal své druhé vítězství v kariéře. Těší se na tradiční okruh, který by svými vlastnostmi měl stáji Red Bull vyhovovat.

„Spa je skutečně okruh plný zábavy,“ nechal se slyšet australský závodník před závodním víkendem v Belgii. „S nadsázkou mohu říci, že si tu závodník občas přijde, jako by se ztratil. V jednu chvíli jedete pouze uprostřed lesů, je to takové netradiční, když to porovnám s moderními okruhy.“

„Největší zábavou jsou ale vlastnosti tohoto okruhu, je to nahoru, dolů, doleva, doprava, udržuje nás to v koncentraci a je to napínavé,“ řekl dále Australan.

Red Bull dominoval dvěma z posledních třech Velkých cen v Belgii a to zásluhou Sebastiana Vettela. Daniel Ricciardo se ale obává, že Red Bull bude mít letos na okruhu Spa problém především s časy na jedno kolo. „Bude to zajímavé, ale také velmi napínavé, je tu poměrně dost rovinek a kvalifikační časy by nám tu mohly dělat problém, možná by nám ale mohl pomoc nějaký déšť, uvidíme, co závodní víkend přinese,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít