Hamilton: Je skvělé být zpátky

Hamilton: Je skvělé být zpátky

Lewis Hamilton si návrat na závodní dráhu vychutnával plnými doušky a Mercedes v pátečních trénincích znovu nenašel přemožitele. Britský jezdec se radoval z triumfu v tom druhém.

Na čele startovní listiny se bez žádného překvapení znovu bojovalo mezi jezdci Mercedesu. Zatímco v dopoledních hodinách se nejrychlejším časem vyznamenal německý pilot Nico Rosberg, odpoledne již byl rychlejší jeho kolega Lewis Hamilton.

Na měkkých pneumatikách se britskému závodníkovi podařilo překonat svého parťáka o více než půl sekundy. Porážet Nica Rosberga ale Hamilton potřebuje hlavně v závodech, v bitvě o mistrovský titul zatím na Němce stále ztrácí jedenáct mistrovských bodů.

„Je skvělé být zpátky ve voze a z dnešních výsledků mám opravdu velmi dobrý pocit,“ řekl Hamilton po pátečních trénincích. „Ráno jsem nebyl tak silný, ale je již pravidlem, že se mi více daří odpoledne. Samozřejmě máme dnes ještě spoustu práce, ale s celkovým výkonem jsem opravdu spokojený.“

Hamilton také připouští, že kromě konkurentů budou zítra závodníci muset počítat také s proměnlivým počasím. „Prognózy zítra počítají s deštěm, takže o to více důležité bylo dnes maximalizovat čas na závodní dráze, nevíme totiž, jestli jsme před samotným závodem nejeli na suché trati naposledy.“

„Již několikrát jsme viděli, co dokáže déšť na tomto okruhu způsobit, hlavně v případech, kdy jsou některé části tratě mokré a některé zůstávají suché,“ řekl dále britský pilot. „Hledí pilota je téměř na úrovní s vozovkou, není to jako pohled z výšky, kde vidíte situaci na okruhu. Samozřejmě je velmi těžké najít místa s přilnavostí vozu, na druhou stranu je to ale o to větší zábava.“

I když se dnešní den odehrál na suché vozovce, samotný Lewis Hamilon suchý nezůstal. Po vzoru Daniela Ricciarda totiž dodržel svou nominaci a zúčastnil se charitativní akce Ice bucket challenge, při které se musí nechat polít kýblem studené vody. Hamilton tuto výzvu ještě o kousek posunul a nechal se polít rovnými dvěma kýbly.

„Jedinou špatnou zprávou je, že jsem měl zrovna svůj oblek, když jsem plnil Ice bucket challenge, voda byla dost studená, ale příliš jsem to necítil, takže si myslím, že to budu muset ještě jednou zopakovat, abych z toho měl větší zážitek,“ radoval se po pátečním dni Lewis Hamilton.

Sdílejte na:
Zavřít