Räikkönen: Velmi obtížný den

Räikkönen: Velmi obtížný den

Kimi Räikkönen velmi výstižně shrnul svůj první den na belgickém okruhu Spa jako velmi obtížný, kvůli několika technickým problémům toho totiž moc neodjezdil.

Finský závodník Kimi Räikkönen, který Velkou cenu Belgie dokázal v minulosti vyhrát již čtyřikrát, měl první den tohoto závodního víkendu opravdu velké trable. V dopoledních hodinách musel vůz odstavit do boxů kvůli problémům s brzdami, odpoledne jej zase zlobila elektronika.

Fin v kokpitu Ferrari odjezdil pouhých osmnáct kol (17 ráno) a po dnešním dni neměl příliš mnoho důvodů k radosti. „Byl to těžký den plný technických problémů, které nás stály drahocenný čas, ten jsme potom nemohli trávit na závodní dráze, ale pouze v boxech,“ uvedl Räikkönen.

„Ráno jsem měl problémy s brzdami, ale po jejich vyřešení jsem byl schopen držet se předem stanoveného plánu. V odpoledních hodinách nám práci komplikoval problém s elektronikou, kvůli kterému jsme nemohli simulovat závodní nastavení,“ řekl dále.

„Zítra můžeme očekávat velmi náročný volný trénink, během kterého se budeme snažit připravit vůz co nejlépe na následnou kvalifikaci a závod,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít