McLaren chce ve zbytku sezóny porazit Red Bull

McLaren chce ve zbytku sezóny porazit Red Bull

McLaren věří, že ve zbytku letošní sezóny může porážet stáj Red Bull, největší šanci prý bude mít od Velké ceny Singapuru, kdy plánuje největší balíček upgradů svého vozu.

V jednom z rozhovorů  průběhu tohoto týden šéf stáje McLaren Eric Boullier potvrdil, že největší update svého vozu pro letošní sezónu připraví stáj z Wokingu od Velké ceny Singapuru, touto aktualizací pro své vozy by ráda zaútočila na stáje Ferrari, Williams a Red Bull, tedy na ty „nejlepší ze zbytku“, všechny stáje za letos dominantním Mercedesem.

„Je pravda, že dostat se před stáj Force India byl náš krátkodobý cíl, ale rozhodně to není konečná ambice,“ prozradil Eric Boullier. „Cítím, že se můžeme cítit pohodlně a sebejistě a v druhé polovině sezóny být mnohem silnější. Náš vůz funguje velmi dobře na okruzích s nízkým přítlakem, jako je například Spa nebo Monza, největšího skoku bychom se ale měli dočkat v Singapuru, kam přivezeme nový balíček úprav,“ řekl dále boss britské stáje.

„Netroufám si tvrdit, jestli se v závěru sezóny ještě probojujeme na stupně vítězů, ale pokud bude vše fungovat jak má, rozhodně to není vyloučeno,“ dodal.

McLaren se jen nedávno dostal před formu ztrácející stáj Force India, jeho další posun v Poháru konstruktérů je ale velmi nepravděpodobný, vzhledem k tomu, že na čtvrtý Williams tým ztrácí 45 mistrovských bodů, dalších 10 pak na třetí Ferrari.

Sdílejte na:
Zavřít