Za sedačku na závodní víkend si Caterham účtuje 300 tisíc eur

Za sedačku na závodní víkend si Caterham účtuje 300 tisíc eur

Již příští závodní víkend na italské Monze by do kokpitu vozu Caterham mohl usednout jiný závodník, tentokrát média nejvíce spekulují o španělském závodníkovi Robertu Merhim.

Stáj překvapila už před minulým závodním víkendem, kdy na belgickém okruhu Spa nahradila Kamuie Kobayashiho za Andrého Lotterera, trojnásobného vítěze závodů Le Mans.

Němec se již před svým debutem ve Formuli 1 přiznal, že jeho účast v šampionátu je pouze jednorázovou záležitostí, tudíž fanoušci a veřejnost očekávali, že Kamui Kobayashi se do závodního kokpitu pro Velkou cenu Itálie, která se jede příští víkend, vrátí. Nemusí to ale tak být.

Caterham do svého vozu CT05 láká španělského závodníka Roberta Merhie, který je v současné době na druhém místě v šampionátu Formule Renault 3.5 a pravděpodobně má také na zaplacení částky 300 tisíc eur, kterou Caterham za jeden závodní víkend požaduje.

„Není to 100% jisté, ale je tu opravdu velká šance, že budu příští závodní víkend startovat na Monze,“ prozradil třiadvacetiletý Merhi pro deník Marca.com.

„Zaměřil jsem se především na zisk vítězství v šampionátu (Formule Renault), ale pokud bych dostal příležitost svést se ve voze Formule 1, byla by to pro mě opravdu velká zkušenost, není to ale mou prioritou v letošní sezóně,“ dodal španělský závodník.

Sdílejte na:
Zavřít