Verstappen přirovnal svůj jezdecký styl k Alonsovi

Verstappen přirovnal svůj jezdecký styl k Alonsovi

Mladičký Max Verstappen v jednom z posledních rozhovorů uvedl, že jeho závodní styl je velmi podobný tomu, kterým se vyznačuje Španěl Fernando Alonso.

Holandský pilot který v září oslaví své teprve sedmnácté narozeniny, usedne na začátku sezóny 2015 do kokpitu stáje Toro Rosso jako vůbec nejmladší závodník v historii Formule 1, parťáka mu u italského týmu bude dělat další mladíček – Rus Daniil Kvyat.

Příliš mnoho lidí jej před vstupem do evropského šampionátu Formule 3 v monopostu závodit nevidělo, ale podle doposud získaných zkušeností se dokáže velmi rychle adaptovat a přizpůsobit nejrůznějším podmínkám.

„Myslím si, že mám jiný jezdecký styl než můj táta, spíše bych to přirovnal k Alonsovi,“ uvedl Verstappen. „Když musí být opatrný, je opatrný, pokud potřebuje šetřit pneumatiky, dokáže šetřit pneumatiky, když musí být agresivní, dokáže být agresivní, tohle všechno ale zvládá pod absolutní kontrolou svého vozu. Přesně takto rád závodím i já a v několika posledních závodech F3 jsem to snad i dokázal,“ uvedl dále Holanďan.

Angažování tak mladého závodníka do kokpitu vozu Formule 1 samozřejmě u některých lidí vyvolává určité obavy, ale Verstappen trvá na tom, že přesun do královny motorismu mu nebude činit výrazných problémů.

„Vždy jsem procházel velkými skoky ve své kariéře, přesun z motokár do Formule 3 byl také ohromným skokem, ale zvládl jsem to, myslím, že jsem dobře připravený. Věk je jen a pouze číslo, to podstatné se odehraje příští rok na závodní dráze,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít