Jednání o Hamiltonově nové smlouvě se pozdrží

Jednání o Hamiltonově nové smlouvě se pozdrží

Šéf Mercedes motorsport Toto Wolff prozradil, že stáj Mercedes pozastavila jednání o nové smlouvě pro Lewise Hamiltona, protože tým se nyní chce soustředit na vývoj šampionátu.

Britský závodník Lewis Hamilton vstoupil do stáje Mercedes v roce 2013, kdy podepsal tříletý kontrakt, který mu budoucnost v německé stáji zaručuje až do konce sezóny 2015. Tým však se svou budoucností svázal dlouhodobou smlouvou Nica Rosberga již v červenci a hovořilo se o tom, že i jednání s Hamiltonem jsou v plném proudu, Wolff navíc také řekl, že věří v setrvání britského jezdce u Mercedesu i nadále.

„Hovořili jsme na toto téma každý den,“ prozradil Wolff o jednání o nové smlouvě pro Lewise Hamiltona. „Ale v této fázi máme jiné priority a chceme se soustředit především na vývoj šampionátu. Jedna věc je ale jistá, nehodláme jednat s žádným jiným závodníkem, do budoucna samozřejmě počítáme s Lewisem,“ řekl dále.

„Řekli jsme si mezi sebou, že nemáme zájem o žádného jiného pilota, Lewis nám na to odvětil, že nemá v plánu jednat s žádným jiným týmem ve startovním poli, takže si vzájemně důvěřujeme. Věřím, že nyní bude nejlepší soustředit se na vývoj v šampionátu, nemá cenu se teď zapojovat do diskuzí ohledně nové smlouvy, protože je to záležitost, která je ještě jeden a půl roku před námi,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít