Verstappen naboural během show v Rotterdamu

Verstappen naboural během show v Rotterdamu

První veřejná jízda Maxe Verstappena od té doby, co byl potvrzen jako náhrada Jean-Erica Vergneho v příští sezoně v Toro Rossu, se v neděli nepovedla úplně podle plánu.

Šestnáctiletý mladík, který se v příštím roce stane nejmladším pilotem Formule 1 v její historii až nastoupí v Toro Rossu, se zúčastnil show v ulicích Rotterdamu v jeho rodném Nizozemsku.

Nicméně nizozemský mladík, kterému Red Bull svěřil svůj mistrovský vůz z roku 2011 RB7, ztratil nad vozem kontrolu a narazil do bariéry. Ihned k němu přispěchalo několik maršálů, aby ho odtlačili pryč.

Na internetu se nyní hojně diskutuje o tom, zda je doopravdy na Formuli 1 připravený, či nikoliv. Sám Verstappen tvrdí, že „věk je pouze číslo“ a bude na příští sezonu dobře připraven. Nicméně mnoho lidí pochybuje o tom, že Toro Rosso učinilo moudré rozhodnutí, když závodní sedačku svěří teenagerovi bez velkých zkušeností, mezi nimi například Jacques Villeneuve a Mika Hakkinen. Na druhou stranu se mladíka zastal například Fernando Alonso, který si myslí, že nejdříve musí lidi vidět, co ve Formuli 1 dokáže a až potom ho soudit.

Sdílejte na:
Zavřít