Novým safety carem bude nádherný Mercedes-AMG GT S

Novým safety carem bude nádherný Mercedes-AMG GT S

Formule 1 se může těšit na nový safety car a medical car. Oba vozy jsou z dílny německého Mercedesu. Bezpečností vozem bude Mercedes-AMG GT S a pro zdravotnický tým bude připraven Mercedes-AMG C63 S.

Nový bezpečností vůz Mercedes-AMG GT S nahradí populární model SLS AMG GT, proslulý vyklápějícími se dveřmi. Nový model zvládne zrychlení z 0 na 100 km/h za necelé čtyři sekundy a maximálně může jet necelých 309 km/h. Jediným rozdílem oproti verzi, kterou můžete běžně potkat na silnicích, bude horní světelný panel, který byl navržen v aerodynamickém tunelu tak, aby co nejlépe spolupracoval se zadním křídlem vozu.

Safety car bude i letos řídit osvědčený Bernd Maylander, zatímco jeho spolujezdec Petr Tibbetts udržuje kontakt s ředitelstvím závodu prostřednictvím iPadu, který je zabudován přímo na přístrojové desce. Bezpečnostní vůz byl v loňské sezóně nasazen v 10 z 19 Velkých cen. Vzhledem k pravidelně častým karambolům na okruhu v australském Melbourne se jeho premiéry možná dočkáme už 15. března.

„Předchozí model byl mým oficiálním vozem ve Formuli 1 po dobu pěti let,“ nechal se slyšet Maylander. „Nyní už se těším na nový vůz, který jsem měl to štěstí poznat už během jeho vývojové fáze. Samozřejmě si mě okamžitě získal,“ dodal.

Model C63 S, který bude sloužit jako hlavní dopravní prostředek pro lékařský tým, bude řídit Alan van der Merwe, který bude doprovázen hlavním doktorem Mezinárodní automobilové federace Ianem Robertsem. V zadní části vozu je připraven prostor pro další dva zdravotníky, stejně tak pro veškeré potřebné lékařské vybavení.

 

Sdílejte na:
Zavřít