Jméno Schumacher zpět ve Formuli 1? O syna slavného pilota má prý zájem Mercedes

Jméno Schumacher zpět ve Formuli 1? O syna slavného pilota má prý zájem Mercedes

Je mu teprve 16 let, ale už nyní o něj jeví značný zájem ty nejlepší týmy ze startovního pole Formule 1. Mick Schumacher, syn Michaela, může být za pár měsíců skutečně horkým zbožím.

Mercedes má o Micka Schumachera údajně velký zájem. Hlavním konkurentem německé stáje ve startovním poli Formule 1 bude jednoznačně Ferrari, kde jeho otec Michael zaznamenal své největší kariérní úspěchy a vybojoval pět mistrovských titulů.

Začátkem měsíce testoval šestnáctiletý jezdec vůz Formule 3 týmu Prema, který má velmi blízko k Ferrari. Vynořilo se tak velké množství spekulací, že Schumacher by se mohl stát členem mládežnické akademie právě stáje z Maranella.

Kolner Express ale nyní informoval, že Schumacher byl pozván na rozloučení stáje Mercedes s letošní sezonou do sídla týmu ve Stuttgartu. Německý mladíček nyní působí v šampionátu Formule 4 v týmu Van Amersfoort a právě vozy této stáje by v příštím ročníku měly pohánět agregáty od Mercedesu.

Michael Schumacher působil ve Formuli 1 od roku 1991 a kariéru poprvé ukončil v roce 2006 se ziskem 91 vítězství ve velkých cenách. Po tříleté pauze se do královny motorismu vrátil právě s Mercedesem. Na úspěchy z předchozích let navázat nedokázal, za tři roky ale německému týmu výrazně pomohl s pokládáním mistrovských základů.

Sdílejte na:
Zavřít