První závod nové sezony IndyCar vyhrál Juan Pablo Montoya!

První závod nové sezony IndyCar vyhrál Juan Pablo Montoya!

Bývalý pilot Formule 1 Juan Pablo Montoya zvítězil v prvním závodě nové sezony IndyCar. Premiérového vítězství v tomto roce se dočkal v St. Petersburgu.

Závod na Floridě byl pro zámořský šampionát IndyCar prvním podnikem letošní sezony. Vítězem úvodního závodu se stal loňský vicemistr a bývalý pilot Formule 1 Juan Pablo Montoya.

Z pole position měl do nedělního závodu odstartoval Will Power, kvůli nevolnosti se ale prvního podniku tohoto ročníku nezúčastnil. Hlavním důvodem bude s největší pravděpodobností otřes po nehodě během pátečního tréninku. Namísto něj tak v St. Petersburgu startoval Oriol Servia.

Po jednom z restartů se o pozdvižení postaral Carlos Munoz. Ten způsobil hromadnou kolizi, do které bylo zapojeno sedm dalších závodníků. I díky tomu se pořadí řádně promíchalo.

Dalším závodníkem ve startovním poli byl fandům Formule 1 známý Alexander Rossi. Americký pilot, který v loňské sezoně královny motorismu odjel sedm závodů, si při své premiéře v IndyCar rozhodně nevedl špatně. Rezervní jezdec Manoru obsadil dvanácté místo a byl tak nejúspěšnějším nováčkem ve startovním poli.

Vítězem prvního závodu nové sezony IndyCar se nakonec stal Juan Pablo Montoya. Právě kolumbijský pilot zvítězil v St. Petersburgu i v loňském roce. Druhý skončil Simon Pagenaud a stupně vítězů sestavené čistě z vozů Penske překazil třetí Ryan Hunter-Reay.

I think there has been a crash of some kind here. Not sure. #IndyCar #FirestoneGP pic.twitter.com/Cc9sa47b36

— Laura Leslie (@LauraLeslie23) March 13, 2016

Sdílejte na:
Zavřít