Kvyat si postěžoval na počínání Massy, se čtvrtečními výkony je ale spokojený

Kvyat si postěžoval na počínání Massy, se čtvrtečními výkony je ale spokojený

Navrátilec do Toro Rossa Daniil Kvyat nebyl během druhého tréninku v Monte Carlu spokojen s chováním před ním jedoucího Felipeho Massy, a to dal také jasně najevo.

Mladý Rus se v úvodu závodního víkendu prezentoval velmi dobrými časy, které byly dokonce lepší než jeho týmového kolegy Carlose Sainze a moc nezaostával ani za Maxem Verstappenem, který ho nahradil u Red Bullu. V prvním tréninku na talenta z Nizozemka ztrácel Kvyat 0,055 vteřiny a na druhý pokus to bylo 0,244.

Monacký okruh je známý tím, že je velmi úzký, takže je tam problém nacpat dvě formule vedle sebe. Rodák z ruské Ufy se odpoledne pořádně rozčílil do vysílačky na účet Massy: „Neuvěřitelné, žádný respekt!“, když se zasekl právě za ním.

Staronový pilot „béčka“ Red Bullu zhodnotil průběh čtvrtka kladně. „Nebyl to pro nás špatný den. Odjeli jsme spoustu kol a je za námi solidní den. Myslím, že jsme si celkově vzato nevedli špatně. Ještě je tu více potenciálu. Řekl bych, že pokud splníme naše úkoly, tak můžeme mít silný víkend.“

Jezdci měli poprvé možnost obout v Monaku ultra měkkou specifikaci gum, díky které se časy rapidně zrychlily, což potvrdil i vítěz druhého tréninku Daniel Ricciardo. Ten překonal nejlepší kvalifikační kolo Lewise Hamiltona z loňského roku.

Podle slov dvaadvacetiletého Rusa se fialově označené gumy chovaly dobře. Nyní je čeká analýza nasbíraných dat, aby zjistili, jaké maximum by z nich byli schopni vyždímat.

“Dneska jsem si to moc užil! V Monaku je strašně důležité mít dobrý čtvrteční trénink, zvyšuje to sebedůvěru,“ pochvaluje si druhý jezdec Toro Rossa Carlos Sainz, který skončil šestý s časem 1:15,981. Přidal také pár postřehů ohledně nových pneumatik: „Byl jsem trochu překvapený silným opotřebením nejměkčí směsi. Řízení gum nebude jednoduché, ale to platí pro všechny. Uvidíme, jak si s tím poradíme v závodě. Nejdůležitější ale je, že jsme dneska náš program prošli bez problémů. Můžeme být s naším vstupem do závodního víkendu spokojení.“

Sdílejte na:
Zavřít