Wehrlein upozorňuje, že není nový Hamilton

Wehrlein upozorňuje, že není nový Hamilton

Pascal Wehrlein letos obléká overal týmu jezdícího na konci startovního pole, Manoru. Někteří už ale vidí Němce příští rok vedle Hamiltona v Mercedesu.

Objevily se spekulace, že se současný pilot Stříbrných šípů Nico Rosberg poohlížel po místě u Ferrari, jenže tyto fámy zastavil ve Španělsku šéf Mercedesu Dieter Zetsche. Šéf Damileru potvrdil, že si samozřejmě stávající dvojici ponechají i nadále.

Ale jak už to ve Formuli 1 bývá, tak nikdy neříkej nikdy. Poslední dobou to mezi Hamiltonem a Rosbergem vře a mohlo by to dojít do bodu, kdy se jeden z nich rozhodne stáj opustit. Proto musí mít tým i „záložní plán“.

A jaký je teda jejich plán B? Odpověď je všem zřejmě jasná: úřadující mistr světa DTM Pascal Wehrlein, který dostal příležitost ozkoušet si během testů v Barceloně FW7. Díky tomu si Mercedes udělal „pojistku“ pro případ, kdyby jeden ze současných pilotů z nějakého důvodů nemohl nastoupit do závodu, tak by jej nahradil právě rodák ze Sigmaringenu.

Ale místo Lewise Hamiltona je pro Wehrelina nereálné, protože ten vloni prodloužil svou smlouvu do roku 2018. To jeho týmový kolega Rosberg ještě nemá nic černé na bílém, i přes to, že Zetsche si je jistý, že Němec setrvá. Týmy o tohoto zkušeného pilota mají zájem. Renault přišel s tím, že by chtěl přejít k jejich továrnímu týmu. Ale to sám Rosberg vyvrátil. U skupiny ze Stuttgartu je spokojený a necítí být pod tlakem, co se týká prodloužení dohody.

„Není tam závodník pořád? Nikdy se nemůžeš opřít, brát to trošku na lehko, a doufat v to, že dostaneš někde místo v následující sezoně. Vždycky musíš ze sebe dostat všechno,“ odpověděl Wehrlein na otázku, zda má pocit, že je na „pohovorovém turné“ a v Monaku dodal: „Jasně, že by to byla skvělá šance řídit Stříbrný šíp. Ale sečteno podtrženo na rozhodnutí mám jen jediný vliv – na základě dobrých výkonů na trati. Jinak na to nemyslím. Jen tě to rozptyluje, když si s tím moc lámeš hlavu.“

„Nejsem nový Lewis Hamilton. Nemám za to, že mě tak vidí. Myslel bych si, že je to fajn, když si myslí – to je budoucí pilot Mercedesu, to by stačilo. Získal jsem pro Mercedes DTM titul, jsem junior Mercedesu a záložník. Nejsem daleko od mého obrovského cíle být jednoho dne jejich pilotem,“ prozradil Wehrelin, co si myslí o porovnávání jeho s trojnásobným mistrem světa F1 Lewisem Hamiltonem.

Sdílejte na:
Zavřít