Pérez budoucnost zatím neřeší, cílem je zůstat ve Formuli 1

Pérez budoucnost zatím neřeší, cílem je zůstat ve Formuli 1

Mexický závodník se nechal slyšet, že je spokojený se současným místem u týmu Force India. Stále ale nepotvrdil, kde bude závodit v příští sezoně.

Sergio Pérez vybojoval v Baku třetí místo a tím i druhé umístění na stupních vítězů v letošní sezoně. Pilot týmu Force India v závěrečných kolech předjel Kimiho Räikkönena a právě finského pilota ve službách Ferrari by v roce 2017 mohl nahradit. Oficiálně není potvrzeno nic. ani Icemanův odchod, ani angažování Péreze.

Více to nechce komentovat ani bývalý pilot stáje McLaren. Ten budoucnost zatím neřeší a jakou jediný cíl si dává to, aby i nadále setrval v šampionátu Formule 1. „Jsem velmi rád za to, kde se nyní nacházím. Angažmá v tomto týmu si nesmírně užívám,“ uvedl šestadvacetiletý Pérez. „Nicméně je příliš brzy na to, abych řešil budoucnost.“

Bob Fernley, zástupce z řad Force Indie věří, že Pérez zůstane i příští rok. Moc dobře si však uvědomuje i hrozbu ze strany Ferrari. „Věřím, že s námi bude působit i v příštím roce. V téhle branži si nikdy nemůžete být na sto procent ničím jistí. Vše ukáže až čas,“ dodal. A má pravdu, vždyť na konci této sezony končí krom Räikkönena smlouva také Rosbergovi, Buttonovi a Massovi.

Sdílejte na:
Zavřít