Šampionát nevzdáváme, připravujeme překvapení, avizuje Ferrari

Šampionát nevzdáváme, připravujeme překvapení, avizuje Ferrari

Maurizio Arrivabene a celý tým Ferrari nepovažují letošní boje o titul za hotovou věc a v příštích závodech hodlají představit novinky, díky kterým stáhnout náskok Mercedesu.

Po osmi odjetých závodech letošní sezony nemá Ferrari na svém kontě jediné vítězství. Šéf týmu Maurizio Arrivabene však věří, že Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen, kteří dohromady získali pět mistrovských titulů, stále mají schopnost a šanci stáhnout náskok Mercedesu na čele šampionátu. Ten se nyní vyšplhal na 81 bodů.

Arrivabene mluví o upgradech letošního vozu, ovšem příliš sdílný nebyl a mnoho detailů neprozradil. „Nebudu vám říkat přesná data, ale mohu vás ujistit, že naši inženýři nespí,“ řekl v jednom z rozhovorů boss stáje z Maranella. „Chystáme překvapení, které přijde už velmi brzy.“

Lídr italského týmu věří, že ve prospěch jeho stáje bude vyznívat i souboj mezi Nicem Rosbergem a Lewisem Hamiltonem. Ti by se v průběhu ročníku mohli okrádat o cenné mistrovské body. „Musíme brát v úvahu, že ti dva si budou navzájem brát body. Jinak by to pro nás bylo opravdu těžké. Šampionát bude ještě dlouhý a my za sebou máme několik nešťastných dní, zatímco oni (Mercedes) jen jeden,“ dodal Arrivabene.

Sdílejte na:
Zavřít