Prost bilancuje: Vyplatí se Ferrari prodloužit smlouvu s Räikkönenem?

Prost bilancuje: Vyplatí se Ferrari prodloužit smlouvu s Räikkönenem?

Bývalý úspěšný pilot Alain Prost rozebírá to, jestli se Ferrari vyplatí prodloužit spolupráci s Kimim Räikkönenem. Podle francouzského závodníka hraje v jeho prospěch hlavně dobrý vztah s Vettelem.

Smlouva Kimiho Räikkönena, šampiona z roku 2007, končí s letošní sezonou. Finský pilot se již dříve nechal slyšet, že kontrakt s Ferrari by rád prodloužil minimálně o další rok, situace však není v jeho rukách. Navíc mu na jeho závodní sedačku roste tvrdá konkurence. Kromě Valtteriho Bottase se v posledních týdnech spekuluje také o Sergiu Pérezovi.

Své k tomu řekl i šampion Alain Prost, který ve Ferrari působil. Podle něj by prodloužení smlouvy s Icemanem mohlo mít pro Ferrari drobná negativa, nejdůležitější ale prý je nadstandardní vztah se stájovým kolegou Sebatianem Vettelem. „U každého můžete vidět klady a zápory. Pro něj je nesmírně pozitivní jeho dobrý vztah se Sebastianem Vettelem. Mají jasnou jedničku a dvojku. Ne na papíře, ale ve skutečnosti to tak je,“ řekl Prost.

„Pro atmosféru v týmu by taková situace jistě nebyla špatná. Nechci nikoho obviňovat ani kritizovat, jsem si jistý, že tým s takovými zkušenostmi učiní správné rozhodnutí,“ dodal čtyřnásobný mistr světa, který poslední titul vybojoval v roce 1993.

Räikkönen se aktuálně nachází na čtvrté příčce v šampionátu jezdců a na stájového kolegu Sebatiana Vettela ztrácí pouze 15 bod. „Byl bych rád, kdyby Kimi v našem týmu zůstal a on moc dobře ví, že budoucnost se bude odvíjet od jeho výkonů,“ řekl k celé situaci před časem Sergio Marchionne, prezident Ferrari.

Sdílejte na:
Zavřít