Allison: Vozy pro rok 2017 budou rychlé a krásné

Allison: Vozy pro rok 2017 budou rychlé a krásné

Technický šéf Ferrari věří, že vozy pro rok 2017 budou rychlé a krásné. James Allison se těší, až je poprvé budeme moci vidět na závodní dráze.

Formule 1 v příští sezoně představí řadu změn v technických regulích, nejočekávanějšími novinkami jsou především širší pneumatiky a vozy, které zrychlí až o pět sekund na kolo. James Allison, technický ředitel Ferrari, uvedl, že kromě rychlosti si všichni dávají záležet na tom, aby auta pro rok 2017 byla také krásná.

„Udělali jsme velký krok vpřed, když jsme se před časem zbavili těch hrozných nosů,“ uvedl Allison na sportovní konferenci FIA v Turíně. „Pravidla pro příští rok nás ženou do toho, aby vozy byly nejen rychlé, ale také vypadaly velmi dobře. zkrátka budou o poznání krásnější.“

„Rozměry vozů jsou fascinující. My, kteří vidíme, jak celé projekty vznikají, máme velké štěstí. Upřímně už se nemohu dočkat, až je poprvé uvidím na závodní dráze,“ uvedl dále zaměstnanec stáje z Maranella.

Hrubou představu o vozech můžeme mít už z prvních ukázek Pirelli. Italská společnost představila návrh vozů pro rok 2017 během závodního víkendu v Monaku a jsou na něm vidět i nové širší pneumatiky, které mají rychlejším autům v příštím roce dodat dostatek potřebného přítlaku.

Sdílejte na:
Zavřít