Gutiérrez o prostředníčku Hamiltona: Nebylo to zrovna uctivé (+ VIDEO)

Gutiérrez o prostředníčku Hamiltona: Nebylo to zrovna uctivé (+ VIDEO)

Během závodu v Maďarsku si Esteban Gutiérrez dával načas s uposlechnutím modrých vlajek, když před sebe měl pustit lídra Lewise Hamiltona. Ten se mu za to odvděčil zvednutým prostředníčkem. Podle mexického pilota to nebylo zrovna uctivé gesto.

Souboj o první příčku byl v plném proudu, když se dva stříbrné šípy na několik zatáček zasekly za pomalejším Estebanem Gutiérrezem. Díky tomu stihl Nico Rosberg náskok stájového kolegu o něco stáhnout. Gutiérrez pustil oba piloty až na cílové rovince a to se Hamiltonovi vůbec nelíbilo. Proto mexickému závodníkovi ve službách stáje Haas poslal jasný vzkaz. Zvednutý prostředníček.

„Není to od něj zrovna uctivý krok, abych pravdu řekl,“ uvedl krátce po závodě na maďarském Hungaroringu pilot. „V minulosti jsme spolu mluvili. Myslím si, že by neměl dělat takové věci. Je to mistr světa, ale měl by respektovat všechny konkurenty stejně. Člověk nikdy neví. Možná jednoho dne budu o šampionát bojovat s ním a také se budeme muset vzájemně respektovat.“

Mexického závodníka to natolik rozhořčilo, že si na Lewise Hamiltona postěžoval i na sociální síti Twitter: „Být mistrem světa ti nedává právo být neuctivý ke svým soupeřům, můj příteli,“ uvedl ve svém příspěvku, kde Lewise Hamiltona dokonce označil. „Být chabý závodník ti nedává právo nedodržovat modré vlajky,“ reagoval okamžitě jeden z jízlivých fanoušků.

Gutiérrez byl za své počínání potrestán přičtením pěti sekund k výslednému času, což pro něj celkově znamenalo třinácté místo v nedělním závodě. S tím Mexičan pochopitelně nesouhlasil a tvrdil, že modré vlajky neignoroval. „Rozhodně jsem je neignoroval. Jel jsem si svůj závod a oni se najednou přiřítili jako letadla! Tak jsem jen čekal na nejbezpečnější místo, kde je budu moc pustit před sebe,“ hájil se jezdec Haasu.

Lewis Hamilton vs Esteban Gutiérrez

takto Lewis Hamilton „pozdravil“ Estebana Gutiérreza. PS: ukazoval mu, na ktorom je mieste :)

Zveřejnil(a) www.f1.sk dne 24. červenec 2016

Sdílejte na:
Zavřít