Rosberga šampionát netrápí: Ještě je příliš brzy na počítání bodů

Rosberga šampionát netrápí: Ještě je příliš brzy na počítání bodů

Poprvé v letošní sezoně přišel Nico Rosberg o vedení v šampionátu Formule 1. Německý závodník však tvrdí, že na něco takového se nyní nesoustředí, cílem je i nadále zisk vítězství ve velkých cenách.

Nico Rosberg si v úvodu tohoto ročníku vybojoval náskok na čele šampionátu 43 mistrovských bodů na stájového kolegu Lewise Hamiltona. Ten však po úvodních závodech chytl druhý dech a nejenže v Maďarsku náskok svého největšího konkurenta smazal, on jej v pořadí jezdců dokonce předběhl.

Hamiltonovo páté vítězství na okruhu Hungaroring zajistilo britskému závodníkovi aktuálně šestibodový náskok v čele šampionátu. Nico Rosberg ovšem trvá na tom, že na sledování mistrovských bodů se nyní nesoustředí, cílem je i nadále vítězit. „Jsme si velmi blízko. S Lewisem to jsou během celého roku napínavé souboje,“ uvedl Rosberg. „Ale už poněkolikáté říkám, že nepočítám body, protože je před námi ještě dlouhá cesta.“

„Stále je možné všechno a já se chci soustředit především na vítězství v jednotlivých závodech. Na to jsem se soustředil i tento závodní víkend v Maďarsku, ovšem nevyšlo to. Další pokus mám už příští víkend a navíc před domácím publikem, na tuhle výzvu se opravdu těším. Miluji tu trať a jedu se tam pokusit vyhrát,“ dodal německý závodník k následujícímu podniku na Hockenheimu. Lewis Hamilton má na prvním místě 192 bodů, Nico Rosberg 186 a za ně už se posunul třetí Daniel Ricciardo (115).

Sdílejte na:
Zavřít