FIA ukázala vůz Formule E pro příští sezonu!

FIA ukázala vůz Formule E pro příští sezonu!

Vozy Formule E projdou pro třetí ročník tohoto nového šampionátu značnou obměnou. Nejprve bylo veřejnosti představeno zcela nové přední přítlační křídlo, nyní FIA ukázala celý monopost. A chvála přichází ze všech stran.

Mezinárodní automobilová federace, pod kterou šampionát Formule E zapadá, nevidí v této sérii jen alternativní prostor pro experimentování s pohonnými jednotkami, ale také s designem celého auta. „Formule E není jen místem, kde se vyvíjí elektrické pohonné jednotky s novinkami v oblasti baterií. Je to také prostor, kde můžeme zkoušet různá inovativní řešení,“ uvedl Jean Todt prezident FIA.

Stejného názoru je i Alejandro Agag, šéf šampionátu, který říká, že hlavním cílem Formule E je být jiná. „Toto přední přítlačné křídlo tvoří absolutně odlišný vzhled. Jsme moderní a pokrokový šampionát a takovýto agresivní design je toho jasným důkazem. Náš přístup je oproti ostatním závodním sériím zcela odlišný. Chceme, aby Formul E byla jiná,“ uvádí.

S designem nového vozu je spokojený i Sebastien Buemi, který šampionát v loňském roce vyhrál. „Vypadá to futuristicky, vůz a zejména přední křídlo se mi opravdu líbí. Zajímavé je, že část předního křídla vidí i závodník z kokpitu, takže i pro pilota je to velká novinka,“ uvádí Buemi, který v letech 2009-2011 působil také v šampionátu Formule 1. „Nemyslím, že to bude mít výrazný vliv na aerodynamiku auta a je to dobrý způsob, jak ukázat, že tento šampionát je opravdu jiný,“ dodal švýcarský závodník.

Testy šampionátu Formule E na novou sezonu startují 23. srpna v Donnington parku a pokud by chtěl český fanoušek vidět tyto vozy na vlastní oči, nejblíže to bude mít do sousedního Německa.

Vůz šampionátu Formule E pro rok 2017 v celé své kráse…

Sdílejte na:
Zavřít