Haryanto s největší pravděpodobností končí, Manor už hledá náhradu, Rossi odmítl

Haryanto s největší pravděpodobností končí, Manor už hledá náhradu, Rossi odmítl

Americký závodník a letošní vítěz legendárního podniku Indy 500 přiznal, že odmítl nabídku Manoru na působení ve Formuli 1 ve zbytku letošní sezony. I nadále se chce soustředit na své působení v IndyCar. Je tedy jasné, že Manor už hledá náhradu za Ria Haryanta.

V loňském roce dostal Alexander Rossi příležitost v týmu Manor v pěti z posledních sedmi závodů, představil se i na domácí půdě v Austinu během Velké ceny USA. Pro příští ročník se mu však nepodařilo získat závodní sedačku, tým z chvostu startovního pole angažoval Pascala Wehrleina a Ria Haryanta. Rossi se rozhodl zkusit štěstí v americké sérii IndyCar a vyplatilo se. Hned při svém debutu zvítězil ve slavném závodě 500 mil Indianapolis.

Alexander Rossi je nyní rezervním pilotem Manoru a bylo jasné, že pokud Rio Haryanto nesežene dostatek finančních prostředků pro působení ve druhé polovině sezony, osloví tým právě jeho. Čtyřiadvacetiletý závodník ovšem nyní přiznal, že nabídku již odmítl a nadále bude působit v zámoří. „Společně s mým managementem jsme stále v kontaktu s týmem Manor. Věděli jsme, že by tu mohla být příležitost závodit v druhé polovině sezony,“ uvedl Rossi.

„Pečlivě jsme to zvážili a nakonec jsem tuto nabídku odmítl. I nadále se chci soustředit především na své povinnosti v IndyCar. Mám velký respekt k Manoru a jsem týmu vděčný, že dodržel slovo a bral mě jako první možnou variantu na volnou závodní sedačku. Nyní se rozhoduji o své budoucnosti pro rok 2017. Mám nabídku z IndyCar i Formule 1, kromě Manoru mě oslovil ještě jeden velmi zajímavý tým,“ dodal americký závodník, který ovšem nechtěl prozradit více.

Sdílejte na:
Zavřít