Sainz: Příští sezóna bude pro Toro Rosso průlomová

Sainz: Příští sezóna bude pro Toro Rosso průlomová

Rok 2017 by se měl pro Toro Rosso nést ve znamení velkého skoku vpřed. Myslí si to alespoň letošní jednička tým Carlos Sainz. Podle jeho slov by italskému týmu měly výrazně prospět změny pravidel a také návrat k motorům Renault.

Toro Rosso letos v důsledku divokých vyjednávání na konci loňské sezóny, které mohli způsobit i úplný konec týmu, využívá rok staré motory Ferrari. I s těmi se však „béčko“ Red Bullu drží na šestém místě poháru konstruktérů o tři body před McLarenem, který ovšem vykazuje stoupající formu a bude ještě určitě velmi nebezpečný.

Cílem týmu letos bylo celkové páté místo, ale na Force Indii ztrácí již 36 bodů a dosažení mety se tak jeví být velmi nepravděpodobné. Pokud by se to nicméně povedlo, byl by to pro tento tým nejlepší výsledek v historii.

Carlos Saint však spíše než o letošku přemýšlí o příštím roce, od kterého si slibuje velké věci: „Pořád mluvíme o tom, jak dosáhnout pátého místa v šampionátu, ale příští rok pro nás bude důležitější. Hodně věcí bude jinak, takže můžeme být třetím týmem, ale klidně také osmým. Musíme zůstat soustředění a v březnu se uvidí, jak na tom jsme.“

„Věřím, že Renault bude pokračovat ve vývoji pohonné jednotky takovým tempem, jako se jim to daří nyní, pak bychom byli v této oblasti konkurenceschopní a to je základ. Letošní rok staré motory nás samozřejmě hodně brzdí, takže očekávám, že návrat k Renaultu bude změna, která nám výrazně pomůže,“ tvrdí Sainz.

„Monoposty, které jsme v posledních dvou sezónách postavili, byly po stránce aerodynamiky velkým překvapením nejen pro všechny venku, ale i uvnitř týmu. Myslím, že jsme tím hodně lidí ohromili a získali nějaký respekt. Teď je tedy před námi zajímavá výzva zužitkovat to pro posun vpřed. Musíme vyřešit hodně drobných detailů, které jsou ve Formuli 1 klíčové a myslím, že příští rok můžeme udělat velký krok mezi absolutní špičku,“ doufá španělský mladík Carlos Sainz. 

Sdílejte na:
Zavřít