První polovina sezóny? Osm z deseti, hodnotí Grosjean

První polovina sezóny? Osm z deseti, hodnotí Grosjean

Romain Grosjean je s první polovinou sezóny v novém týmu spokojený. Americký tým Haas byl považován za outsidera, ale díky skvělému vstupu do sezóny je na osmém místě v hodnocení týmů. Později šla sice forma dolů, ale i tak je Grosjean se svým týmem velmi spokojený

Francouzský jezdec s minulostí u Renaultu šokoval fanoušky i odborníky skvělým začátkem sezóny, když jako jezdec nového týmu získal v prvních čtyřech závodech 22 bodů. V dalším průběhu sezóny přidal dalších šest a jen díky jeho bodům je tým Haas v hodnocení týmů na osmém místě před Renaultem, Manorem a Sauberem.

Grosjean tedy příliš důvodů k nespokojenosti nemá: „Na stupnici, kde je deset nejlepší a nula nejhorší, bych ohodnotil sebe a tým číslem osm. Měli jsme skvělý start sezóny. V závodění jsou samozřejmě vždy věci, které se dají vylepšit nebo udělat lépe, takže desítku dát nemohu.“

„Rozhodně si nemyslím, že by naše výkony byly průměrné. Myslím, že jsme překvapili spoustu lidí. Průběžné osmé místo v hodnocení týmů po polovině sezóny je skvělé, i když body pochází hlavně ze začátku sezóny,“ chválí Grosjean.

„Je jasné, že lidé si vždy pamatují hlavně poslední závody, ale závody dva nebo tři měsíce zpátky už je moc nezajímají. V posledních osmi závodech jsme brali body jen v Rakousku, ale to neznamená, že jsme ztratili formu a nemůžeme už ve zbytku sezóny získat další body. Budeme dál bojovat a zlepšovat se. Nadále budeme zkoušet, čeho můžeme dosáhnout a uvidíme, jakou odměnu za to získáme,“ nestanovuje Grosjean konkrétní cíle pro zbytek roku.

„V příštích závodech se chystáme představit nějaké novinky, takže by mělo přijít zlepšení. Od zbytku sezóny si určitě ještě nějaké pěkné výsledky slibujeme, ale je to těžké. Všichni ostatní pracují na vývojí stejně jako my a mají více zkušeností a zázemí, které budovali několik let. My si však na nováčky také nevedeme vůbec špatně,“ říká třicetiletý jezdec, který je již několik let spojován s přestupem do Ferrari.

Spekulace o budoucnosti v nejslavnějším týmu Formuli 1 ještě zesílili poté, co si Grosjean pro rok 2016 zvolil právě Haas, kterému dodává pohonné jednotky právě Ferrari. To však prodloužilo smlouvu s Räikkönenem i na rok 2017, takže se tato cesta pro Grosjeana minimálně na jeden další rok uzavřela.

„Ještě nevím, co bude příští rok, ale myslím, že nejspíš budu dál žít svůj americký sen  v tomto skvělému týmu. V tuhle chvíli jsem tady a soustředím se na výkony. Miluji to tady a užívám si každou chvíli. Rád bych jednou přivedl Haas na pódium. To by si všichni v týmu zasloužili,“ sní Grosjean.

Sdílejte na:
Zavřít