Záchrana Sauberu pro nás znamená posilnění soupeře, tvrdí Ryan

Záchrana Sauberu pro nás znamená posilnění soupeře, tvrdí Ryan

Závodní ředitel Manoru Dave Ryan si uvědomuje, že potom, co se Sauber postavil na nohy, bude náročnější ubránit desáté místo v poháru konstruktérů.

Nový vlastník Sauberu, skupina Longbw Finance, přinese finanční prostředky, které tým tolik potřeboval už dlouhé měsíce.

„To, co se stalo Sauberu je v první řadě skvělé pro Formuli 1,“ řekl Ryan Autosportu.

„Jsou tu už dlouho a tvrdě pracovali, ačkoliv momentálně jsou trochu dole. Pro Formuli 1 jako takovou je to dobrá zpráva. Pro  nás je to ale jenom další soupeř, který nám ztíží práci.“

Desáté místo zaručuje Manoru  zatím jeden mistrovský bod, který Pascal Wehrlein vybojoval při Velké ceně Rakouska. Pro Manor jsou body velmi vzácné, skóroval ve své historii teprve podruhé.

„Máme bod a musíme se pokusit ochránit naše místo před Saubere po zbytek roku. Myslím, že momentálně jsme na tom podobně. Rok 2017 je velmi důležitý, ztráta ve vývoji nás může hodně bolet. Pokud se nebudeme snažit, rozdíl se projeví na časech.“

Sauber, který už tedy je za Manorem, ale nezaostává až moc. Určitě ještě bude tlačit na zlepšení svého vozu, proto musí v Manoru držet krok i se současným monopostem.

„Malá vylepšení máme, už byla v aerodynamickém tunelu a nyní čekají. Přijdou na vůz v následujících dvou nebo třech závodech, takže máme malá, doufáme, že dobrá, vylepšení,“ uzavřel to Ryan.

Sdílejte na:
Zavřít