Button na konci sezony odchází, týmovým kolegou Alonsa bude Vandoorne

Button na konci sezony odchází, týmovým kolegou Alonsa bude Vandoorne

Tým McLaren oficiálně potvrdil Stoffela Vandoorna jako týmového kolegu Fernanda Alonsa v roce 2017. Jensona Buttona tak na startovním roštu příští rok neuvidíme.

Stoffel Vandoorne si na své místo v McLarenu musel pěkně počkat. O jeho nástupu se spekulovalo už na konci sezóny 2014, tehdy si McLaren raději nechal dva zkušené jezdce, kteří mu byli při spuštění nového projektu s Hondou platnější jako nováček Vandoorne. 

Jenson Button dnes ale oznámil, že post pilota opouští a minimálně v roce 2017 tak mladému Belgičanovi konečně otevřel dveře do Formule 1.

„Je to enormní pocta, stát se jezdcem McLarenu-Honda. Slibuji, že budu pracovat tak tvrdě, jak žádný jezdec přede mnou,“ říká Vandoorne. 

Vandoorne působí momentálně v týmu jako rezervní jezdec a ze své jediné příležitosti ve velké ceně Formule 1 si přinesl první mistrovský bod. 

„Už nyní znám tým extrémně dobře, je to fantastická skupina extrémně šikovných lidí, už jsem v autě jednou závodil a často jsem ho testoval. V potenciál projektu McLaren Honda mám naprostou jistotu, věřím, že jezdící při brilantním a zkušeném jezdci budu schopen přispět k budoucím úspěchem v světovém šampionátu.“

Podle Rona Dennise je line-up McLarenu na rok 2017 perfektní mix prokázané brilantnosti a ohromného potenciálu. 

„Vandoorne absolvoval různorodý, úzkostlivě navrhovaný učňovský program, nyní je tedy připraven závodit ve Formule 1, jak dokázal i jeho debut na letošní Velké ceně Bahrajnu.“

Sdílejte na:
Zavřít