Hamilton si stále věří a chce získat čtvrtý titul

Hamilton si stále věří a chce získat čtvrtý titul

Není žádným překvapením, že i přes ztrátu prvního místa v šampionátu jezdců zůstává Lewis Hamilton nadále sebevědomý a věří, že letos získá čtvrtý mistrovský titul.

Trojnásobný mistr světa v posledních týdnech bránil svůj náskok na čele šampionátu jezdců, po závodě v Singapuru o něj však definitivně přišel. Nyní vede Nico Rosberg, který by v Malajsii rád rozšířil svou vítěznou sérii. Šest závodů před koncem tohoto ročníku je rozdíl mezi oběma piloty Mercedesu osm mistrovských bodů.

„Bude potřeba několik dobrých výsledků, abych se dostal zpět před něj a tohle místo si také udržel,“ říká Lewis Hamilton před závěrečnou bitvou s Nicem Rosbergem. „Ale v minulosti jsem jich získal už mnoho a není důvod, abych teď přemýšlel o tom, že se to nepodaří.“

Rosberg může být aktuálně v pohodové náladě. Drží šňůru tří vítězství v řadě, včetně triumfu v Singapuru, kde Hamilton dojel až třetí. Pokud by německý závodník dotáhl toto tažení do úspěšného konce, získal by tak svůj první mistrovský titul. „Víkend v Singapuru pro mě byl opravdu náročný, takže umístění na stupních vítězů bylo maximální omezení škod.“

„Nemám tušení, co nás v příštích týdnech čeká. Ale je před námi ještě šest závodů a já ze sebe musím vydat absolutní maximum. Je to to jediné správné, co mohu jako profesionální sportovec udělat,“ dodává britský jezdec.

Sdílejte na:
Zavřít