Hamilton je nejrychlejší, Alonso nejkomplexnější, hovoří Button o svých týmových parťácích

Hamilton je nejrychlejší, Alonso nejkomplexnější, hovoří Button o svých týmových parťácích

Jenson Button se před startem do své třísté velké ceny rozpovídal o svých týmových parťácích, se kterými v jedné stáji během celé své kariéry závodil.

Britský závodník působí v šampionátu Formule 1 od roku 2000, kdy jej angažoval tým Williams a on tak dostal příležitost závodit po boku Ralfa Schumachera. Němce společně s Jacquesem Villeneuveem označil za vůbec nejnáročnější soupeře, ne co do schopností, ale kvůli jejich přístupu k závodění.

„Co se týče atmosféry, nejnáročnější to bylo s Ralfem a Jacquesem. Byl jsem mladý závodník a oni po svém boku nechtěli takového mladíka,“ vzpomíná šampion z roku 2009 na své začátky. „S Jacquesem to bylo těžší. Ale zhruba po polovině sezony se situace zlepšila a nakonec jsme spolu zažili spoustu legrace.“

Jenson Button dále spolupracoval také s Lewisem Hamiltonem a Fernandem Alonsem. „Pokud jde o přímé tempo, byl Lewis jednoznačně nejrychlejší,“ vzpomíná na svého krajana, po jehož boku závodil od roku 2010 až do jeho přesunu k Mercedesu. „Pokud jde o nejkomplexnějšího pilota, pak je to Fernando (Alonso). Zejména díky tomu, jakým způsobem s týmem spolupracuje a tím, že si tvoří svou vlastní cestu,“ dodal Button, který se jako třetí závodník v historii Formule 1 dostal přes hranici 300 odjetých závodů. Před ním už je pouze Rubens Barrichello (322) a Michael Schumacher (306).

Sdílejte na:
Zavřít