Alonso dostane v Sepangu upgradovaný motor

Alonso dostane v Sepangu upgradovaný motor

Během nadcházejícího závodního víkendu v Sepangu dostane Fernando Alonso do útrob svého McLarenu aktualizovanou pohonnou jednotku.

Dvojnásobný mistr světa vyzkouší aktualizovaný motor Honda během pátečního programu a následně se rozhodne, jestli s touto pohonnou jednotkou bude pokračovat i ve zbytku závodního víkendu. Japonský výrobce upgradoval výfuk a část motoru tak, aby došlo k celkové snížení hmotnosti a maximální efektivitě vozu.

Zkušební provoz bude zahájen v Malajsii pouze Fernandem Alonsem, Jenson Button si na novou jednotku musí počkat až do Austinu. Hlavním důvodem je to, že Honda v domácím závodě v Japonsku nechce čelit sankcím za výměny pohonných jednotek a riskovat tak případný start ze zadních pozic.

Penalizace třiceti míst pro Fernanda Alonsa je ve vzduchu, pokud použije svou už osmou pohonnou jednotku nebo některou z dalších komponent. Honda na vylepšení současného motoru použila dva vývojové žetony a šest závodů před koncem letošního ročníku zbývá japonskému výrobci jeden jediný žeton.

Sdílejte na:
Zavřít