Mercedes chystá vstup do Formule E

Mercedes chystá vstup do Formule E

Mercedes uznal, že v roce 2018 by mohl být jedním z dvou nováčkovských týmů v šampionátu Formule E. Dočkáme se dominance německého výrobce i v dalších kategoriích?

Startovní rošt šampionátu Formule E se v blízké budoucnosti hodlá nadále rozrůstat. Jedním z kandidátů je také Mercedes, tým, který nyní dominuje královně motorismu. Toto Wolff tvrdí, že elektrifikace je důležitá pro budoucnost celého automobilového průmyslu a proto chtějí úřadující šampioni držet krok s ostatními.

„Sledovali jsme vývoj a růst šampionátu Formule E s velký zájmem,“ přiznal před časem Wolff. „V současné době sledujeme všechny možné volby pro budoucnost automobilových závodů. Jsme spokojeni s dohodou, která by nám umožňovala vstup do pátého ročníku šampionátu Formule E,“ uvedl dále šéf německého týmu.

„Elektrifikace bude hrát v budoucnu klíčovou roli v automobilovém průmyslu. Je to něco nového, ale tahle platforma bude brzy alternativou pro ostatní pohony nejen závodních vozů,“ věří Wolff. Mercedes by se vstupem do Formule E připojil k dalším významným značkám, které v šampionátu působí. Jsou jimi Renault, Audi, BMW a Jaguar.

Sdílejte na:
Zavřít