Výsledek z USA je pro nás velkým impulsem, raduje se Honda

Výsledek z USA je pro nás velkým impulsem, raduje se Honda

Yusuke Hasegawa, vedoucí Hondy pro oblast Formule 1, je potěšen tím, že oba vozy stáje McLaren skončily na bodovaných příčkách. Fernando Alonso navíc na slušném pátém místě.

Letošní sezona je oproti té loňské pro McLaren značným zlepšením. Stáj až na pár výjimek pravidelně bojuje o mistrovské body a občas se ji povede potrápit i top týmy. Štěstí má letos zejména Fernando Alonso. Ten vybojoval páté místo během Velké ceny Monaka a tento úspěch zopakoval po skvělém závěru i v Austinu. Na bodovaných pozicích jej pak doprovodil devátý Jenson Button.

Po propadáku na domácí půdě Hondy v Japonsku je to návrat na příčky, kdy by se McLaren rád viděl a Hasegawa dodává, že pro celou stáj je tento výsledek ohromnou vzpruhou. „Byl to pro nás povedený závod. Před startem pro nás bylo nesmírně obtížné odhadovat, kde se na konci velké ceny můžeme pohybovat. Věděli jsme, že naše tempo pro závod bude stabilní a lepší než během sobotní kvalifikace.“

„Oba naši závodníci ukázali, že jsou skutečnými mistry světa. Bylo skvěle od obou vidět, jak v nich ožil závodní duch a předváděli parádní souboje. Fernando na to tvrdě tlačil až do posledního kola a díky tomu vybojoval páté místo. Jenson Button zase předvedl konzistentní výkon a z devatenáctého místa se propracoval až na devátou pozici. Dvojitý zisk bodů je pro nás velkým úspěchem a skutečnou vzpruhou,“ dodal šéf Hondy pro Formuli 1.

McLaren je aktuálně na šestém místě v šampionátu jezdců se ziskem 74 mistrovských bodů a stále navyšuje náskok před konkurenty z Toro Rosso. Jen těžko už ale stáj z Wokingu dokáže předstihnout pátý Williams, který má aktuálně již 130 bodů.

Sdílejte na:
Zavřít