Skvělý, skvělý, skvělý výsledek, raduje se z šestého místa Sainz

Skvělý, skvělý, skvělý výsledek, raduje se z šestého místa Sainz

Carlos Sainz byl v cíli Velké ceny USA opravdu nadšený, vždyť na okruhu v Austinu dokázal zopakovat nejlepší výsledek své dosavadní kariéry. Po napínavém závěru obsadil šesté místo.

Španělský závodník skutečně vyrovnal nejlepší výsledek jeho dosavadní kariéry. V roce 2015 se mu takový úspěch nepovedl, až letos na domácí půdě v Barceloně obsadil šesté místo, které nyní zopakoval v USA. Sainz se pohyboval okolo osmého místa, díky povedené strategii se ale vyhoupl až do nejlepší pětky, ze které jej v samotném závěru vystrčil Fernando Alonso.

„Dnešní výsledek je pro mě opravdu speciální, je to skvělý, skvělý, skvělý výsledek,“ radoval se španělský pilot v cíli. „Je to pro nás velká vzpruha a příležitost, jak udržet celý tým motivovaný. Je to ještě překvapivější umístění než v Barceloně, protože tady to skutečně nikdo nečekal. Naše simulace odhadovala, že bychom se mohli umístit někde kolem jedenáctého místa,“ prozradil Sainz.

„Povedla se nám strategie a měli jsme štěstí s načasováním virtuálního safety caru,“ uvedl Sainz, který tuto novinku ještě před pár týdny v Malajsii tvrdě kritizoval. „Závěrečný stint byl poměrně dlouhý a na měkkých pneumatikách, zatímco soupeři měli obutou tvrdší směs. Věděl jsem, že to bude náročné, ale byl jsem odhodlaný do toho dát všechno. V posledních dvou kolech už jsem neměl snad žádné pneumatiky a zkrátka se vůz snažil dotlačit do cíle. Jsem šťastný, cítím se, jako kdybych závod vyhrál!“

Sdílejte na:
Zavřít