Renault měl použít týmovou režii, lamentuje Palmer

Renault měl použít týmovou režii, lamentuje Palmer

Jolyon Palmer se během závodu v Austinu přes vysílačku dožadoval, aby ho jeho týmový kolega Kevin Magnussen pustil, ale ze zídky se nedočkal žádné odezvy. Myslí si, že týmová režie by mu pomohla k lepšímu výsledku.

Jezdci Renaultu zvolili pro závod na okruhu Amerik odlišné strategie. Zatímco Palmer stavil dvakrát, tak Magnussen své mechaniky pro nové obutí navštívil třikrát. Díky tomu byl Brit několik kol zaseknutý za pomalejším Dánem a několikrát prosil, aby ho Magnussen pustil.

„V podstatě abychom získali výsledek, tak musíme být v dobré pozici. Potřebovali jsme opravdu dobrou strategii. Samozřejmě, že jsem nechtěl být ten případ (co se dožaduje týmové režie). Chtěl jsem být schopný ho předjet, ale strávil jsem za ním asi třicet kol. Věděl jsem, že jsem mnohem rychlejší a že bychom mohli s kluky před námi svést nějaký souboj,“ vysvětlil své jednání pětadvacetiletý závodník, který Velkou cenu USA dokončil na třináctém místě. „Myslím, že kdybych byl vpředu, mohl bych jet a dohnat některé ze závodníků přede mnou. Ale byl jsem za ním (Magnussenem) zaseknutý.“

„Co se týká strategie, měli mě ho nechat předjet. Mimochodem, startoval jsem před ním. Musíme se podívat na celý závod,“ lamentoval Palmer a přiznal, že o útok na Dána se nepokoušel, protože se bál, aby nezpůsobil nehodu. „Několikrát jsem si mohl prorazit cestu, ale myslím si, že by to bylo hloupé. Hlavně při pokusu dostat se před něj. Na konci jsem přehřál pneumatiky, když jsem se ho pokoušel předjet a trochu jsem se propadl. Měl extra zastávku a na konci to přežil. Je to trochu frustrující.“

„Žádal jsem je. Je to frustrující situace, když jste zaseklí za vaším stájovým parťákem, protože to nechcete pokoušet a udělat něco hloupého,“ dodal Palmer.

Sdílejte na:
Zavřít