Rakouská média: Formule 1 se vrátí v roce 2018 do Francie!

Rakouská média: Formule 1 se vrátí v roce 2018 do Francie!

Podle posledních informací by se mohla královna motorismu vrátit po 10 letech do Francie a místem konání by měl být okruh Paula Ricarda.

Velká cena Francie se konala od roku 1906 až do roku 2008, mimo roky 1909-1911, 1915-1920, 1940-1946 a 1955. Motory burácely hned na několika místech – v Le Mans (okruh Bugatti), Clermont Ferrandu (okruh Charade), Neversu (okruh Magny-Cours), Castalletu (okruh Paula Ricarda), Dijonu (okruh Dijon-Prenois), Reimsu a Rouenu.

Naposledy se na francouzské půdě závodilo v roce 2008 na Magny-Cours, kde slavil vítězství Felipe Massa, tehdy reprezentující italskou stáj Ferrari.

Již před dvěma lety se spekulovalo o návratu do kalendáře, při čemž byl ve hře právě Mangy-Cous a okruh Paula Ricarda, ale z toho nakonec sešlo.

Dnes ve večerních hodinách ale proběhla jako kulový blesk rakouskými médii zpráva, že francouzští kolegové z deníku L’Éguipe informovali o pravděpodobném comebacku Francie do kalendáře Formule 1, a to přespříští rok.

Jedním z důvodů by měl být i fakt, že má nyní mezi týmy zastoupení francouzská automobilka Renault. Kromě toho se nechali slyšet také noví většinoví majitelé F1 – americký koncern Liberty Media, že by se rádi postarali o to, aby se vrátily do kalendáře klasické Velké ceny, mezi kterými je samozřejmě také již zmiňovaná Francie.

A nahrává tomu ještě další fakt: Na startovní listině stojí jména dvou Francouzů – Esteban Ocon a Romain Grosjean. A na zisk sedačky si také brousí zuby junior Red Bullu a šampion GP2 Pierre Gasly, který si dělal velké naděje i na angažmá pro příští sezónu, než mu Dr. Helmut Marko břibouchnul dveře před nosem a prodloužil s Daniilem Kvyatem. Co se ale stane v budoucnosti nikdo samozřejmě neví…

Podle rakouské internetové stránky formelaustria.at by se mělo v Le Castellet závodit na konci srpna počínaje rokem 2018 dalších pět let.

Sdílejte na:
Zavřít