Rosberg: Do Formule 1 se už určitě nevrátím

Rosberg: Do Formule 1 se už určitě nevrátím

Poté, co Nico Rosberg šokoval motoristický svět tím, že ukončuje svoji kariéru ve Formuli 1, také potvrdil, že jeho návrat na startovní rošt nepřipadá v úvahu.

Čerstvě korunovaný mistr světa F1 přišel v odpoledních hodinách s velmi překvapivou zprávou, nad kterou snad všem zůstala ústa dokořán. Jednatřicetiletý německý pilot totiž oznámil, že odchází z královny motorismu.

Rosberg tvrdí, že rozhodnutí jako takové pro něj nebylo zase tak těžké. Jediné, co ho na celé situaci, že svůj tým dostal do prekérní situace, protože musí samozřejmě za něj najít náhradu.

„Jediné, co mě na tomto rozhodnutí velmi trápí je, že jsem nyní postavil svou závodní rodinu do těžké pozice. Ale Toto mě pochopil. Ihned poznal, že jsem absolutně přesvědčený o mém rozhodnutí a také to přijal.“

„Je to těžký moment. Po Abu Dhabi jsme spolu strávili nějaký čas. Nezaregistroval jsem, že by to mělo přijít. Letěli jsme spolu ze Singapuru do Frankfurtu a vedli jsme pár emotivních rozhovorů. Tím, co řekl, si byl tak jistý. Ohledně toho jsem neměl žádné pochyby. Zanechal za sebou obrovský odkaz. Také kvůli způsobu, jakým se rozhodl pro svůj odchod,“ okomentoval situaci šéf týmu Toto Wolff.

Na tiskové konferenci, která se konala dnes ve Vídni v rámci předávání cen FIA, se také dostalo na téma comebacku do F1. Ovšem rodák z Wiesbadenu fanoušky svým prohlášením zajisté velmi zklamal, protože svůj návrat kategoricky zamítl: „Ne, v žádném případě. Jsem hotov, konec příběhu. Mým dalším krokem je být na nějaký čas otcem a manželem. Na to už se těším dlouho.“

A kdo bude jeho nástupcem? Mercedes postupně odhaluje na svém twitterovém účtu drobné a vtipně podané „nápovědy“, které ale zatím nic moc neprozradily. Údajně jejich kandidát nemá zkušenosti, ale za to je ambiciózní – tudíž na Pascala Wehrleina to zřejmě nevypadá. Ten už nějaké zkušenosti během letošní sezóny s Manorem nasbíral. Také tweetnul fotku Wolffa s jezdcem WRC Sebastienem Ogierem a hashtagem „Spekulace“. Že by tím něco chtěli naznačit?

Sdílejte na:
Zavřít