Hamilton není odchodem Rosberga překvapen

Hamilton není odchodem Rosberga překvapen

Lewis Hamilton tvrdí, že není překvapen odchodem svého týmového kolegy a hlavního rivala Nica Rosberga, který minulou neděli získal titul mistra světa.

Rosberg Hamiltona v boji o letošní titul překonal a získal svou první výhru šampionátu. Oba dva se znají už od dob jejich závodění v motokárách a nyní spolu strávili čtyři sezony v Mercedesu, z nichž ve třech sezonách bojovali o korunu mistra F1.

Ale pouze pár dní po zisku titulu Rosberg oznámil, že okamžitě ve Formuli 1 končí. Oznámil to na předávání cen FIA ve Vídni. Hamilton tamtéž uvedl, že rozhodnutím svého už bývalého kolegy není překvapen.

„Sport ho bude postrádat, ale přeji mu všechno nejlepší do budoucnosti,“ řekl Hamilton na konferenci. „Jsem si jist, že to pro mnoho lidí bylo velkým překvapením.

„Já jsem pravděpodobně jeden z několika lidí, pro které to překvapení nebylo, ale to nejspíše je kvůli tomu, že ho znám dlouhou, dlouhou dobu. Ale tohle je moto sport.“

Bývalý mistr světa dodal, že Nicovo rozhodnutí chápe a respektuje: „Toto je poprvé po osmnácti letech, co vyhrál. Proto to není překvapení, že se rozhodl přestat. Ale také se musí soustředit na svou rodinu a pravděpodobně mít více dětí. Formule 1 vám sebere tolik času.“

„Samozřejmě mi bude chybět ta rivalita, protože jsme spolu začali na motokárách, když nám bylo třináct. A vždycky jsme mluvili o tom, že budeme mistři světa Formule 1. Když jsem se připojil k tomuto týmu a Nico už tu byl, o tom jsme spolu mluvili už jako děti, takže to bude hodně, hodně divné, když ho vedle sebe v týmu příští rok nebudu mít.“

Rosberg také prozradil, že Hamilton byl jeden z prvních lidí, kterým o svém rozhodnutí řekl. Uvedl, že to bylo právě kvůli jejich dlouhodobé rivalitě.

Sdílejte na:
Zavřít