Spekulace médií: Ve hře o závodní sedačku Mercedesu je také Valentino Rossi!

Spekulace médií: Ve hře o závodní sedačku Mercedesu je také Valentino Rossi!

Kdo nahradí Nica Rosberga v mistrovském Mercedesu? Spekulace o jeho možných nástupcích neustávají a v některých případech jdou do extrémů. Podle webu Autoweek by německého závodníka mohl nahradit Valentino Rossi!

Ve hře o závodní sedačku Nica Rosberga u stáje Mercedes je hned několik jmen. Spekuluje se o mladých nadějích v podobě Pascala Wehrleina či Estebana Ocona, dále o zkušených závodnících typu Fernanda Alonsa, Valtteriho Bottase nebo některého z pilotů Red Bullu.

Ve hře je ale nyní také motocyklový závodník Valentino Rossi, alespoň podle některých zahraničních médií. Ten si s myšlenkou přechodu do Formule 1 pohrával už před deseti lety, ale nakonec z toho sešlo.

Spekulace přichází poté, co Toto Wolff žertoval o jeho možném angažování. Jeho konkurent z Moto GP Jorge Lorenzo totiž nedávno vyzkoušel monopost Mercedesu a novou zkušenost si nemohl vynachválit. „Bylo by to hezké,“ uvedl Rossi o jeho možném angažmá ve Formuli 1. „Kdyby mi chtěli zavolat, mé telefonní číslo mají.“

Sedmatřicetiletý Ital řekl, že by pro začátek kývl zcela jistě alespoň na nabídku testování. „Jak bych mohl říct ne? Měl jsem to štěstí testovat s Ferrari a s mnoha lidmi z Maranella jsme velcí přátelé. Jistě bych rád vyzkoušel také Mercedes,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít