Stroll: Skok z Formule 3 do Formule 1 je obrovský

Stroll: Skok z Formule 3 do Formule 1 je obrovský

Mladičký Lance Stroll nahradí od sezony 2017 Felipeho Massu o týmu Williams a musí se připravit na významný pokrok. Do královny motorismu totiž naskočí z šampionátu Formule 3.

Stáj z Grove nesáhla po svém odchovanci náhodou, Lance Stroll je totiž šampionem letošního ročníku evropské Formule 3. Angažování mladíčka z bohaté rodiny bylo potvrzeno krátce po dosažení jeho plnoletosti.

Kanaďan monopost Formule 1 již testoval a je si jistý, že uplatní i zkušenosti z nižších šampionátů. „Je to neuvěřitelný skok. Ta síla a přítlak jsou naprosto famózní,“ uvedl Stroll v rozhovoru pro Sky Sports.

„Nicméně Formule 3 je dobrý vůz, který vás naučí, jak se závodním autem správně zacházet. Má hodně přítlaku a je poměrně komplikovaný, takže na vstup do Formule 1 to byla dobrá příprava.“

Mnoho lidí říká, že je Stroll nejlépe připraveným nováčkem pro příští sezonu, vzhledem k tomu, že častokrát pilotoval model specifikace FW36 z roku 2014. Mladý jezdec to však rázně odmítá. „Nemyslím si, že to tak je. Měl jsem možnost několika testů, ale každý se nějakým způsobem připravujeme. Nechci se s nikým srovnávat,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít