Gutiérrez v F1 končí, bude závodit ve Formuli E

Gutiérrez v F1 končí, bude závodit ve Formuli E

Esteban Gutiérrez odchází z královny motorismu, kde nenašel působiště pro nacházející sezónu. Přestupuje do elektrických formulí. Svůj debut si odbude před domácím publikem 1. dubna v Mexiku.

Pětadvacetiletý Mexičan nenaplnil očekávání nováčka na startovním roštu, amerického týmu Haas, když na rozdíl od svého týmového kolegy Romaina Grosjeana nedokázal ani jednou dojet na bodech. Svoje místo ztratil ve prospěch Kevina Magnussena, bývalého pilota Renaultu. Gutiérrez byl poté spojován s Manorem, u kterého ale v současné době není vůbec jasné, zda ho uvidíme v Austrálii na startu. 

Na pondělní tiskové konferenci Formule E konané v Mexico City ale otazník visící nad jeho budoucností zodpověděl, když oznámil, že v letošním roce nastoupí do několika závodů počínaje ePrix právě v Mexico City, aby si případně zajistil sedačku pro příští sezónu.

Mimo jiné se akce zúčastnil také šéf celého šampionátu Alejandro Agag a starosta města Miguel Angel Mancera Espinosa.

„Nastoupím do závodu v Mexiku a pravděpodobně také do dalších závodů, které budou přípravou na sezonu 2018. Je to vzrušující budoucnost pro mou kariéru. Jsem velmi hrdý na to, že můžu být součástí tohoto nového trendu elektrických aut,“ konstatoval Gutiérrez.

Zatím není známo, do kterého týmu zamíří. Jak uvádí Motorsport.com, tak jednou z možností by mohla být stáj Faraday Future Dragon Racing, kde by nahradil Loica Duvala. Francouz bude závodit v DTM za tým Audi, přičemž zamešká závody v Paříži a Bruselu. Tyto dva podniky kolidují se závody DTM na Lausitzringu a Norisringu.

Sdílejte na:
Zavřít