To nikdo nečekal! Vasseur u Renaultu s okamžitou platností končí

To nikdo nečekal! Vasseur u Renaultu s okamžitou platností končí

Ve středu ráno přišel Renault s překvapivou zprávou: Fréderic Vasseur u francouzské stáje k dnešnímu dni končí. Kdo bude jeho nástupcem, se ještě neví.

Přišlo to jako blesk s čistého nebe. Ačkoliv se již delší dobu proslýchalo, že atmosféra mezi členy vedení není zrovna nejlepší, tak nikdo odchod Vasseura pravděpodobně nečekal. Francouz dokonce na nový rok podepsal s týmem z Enstone nový kontrakt.

Po úspěšném období v juniorských kategoriích, kde se staral o tým ART, se připojil na začátku loňské sezóny k Renaultu, který se vrátil do Formule 1 jakožto tovární tým.

Spolu s ředitelem Renault Sport Cyrilem Abiteboulem se podílel na restrukturalizaci týmu. V průběhu sezóny byl Vasseur povýšen na šéfa týmu, zatímco se Abiteboul vrátil do Enstone.

Vasseur měl údajně rozdílný názor na to, jakou cestou se má tým ubírat, než ostatní ve vedení, což vedlo k jeho okamžitému propuštění.

„Po první sezóně, kterou jsme strávili obnovou a opětovným postavením týmu Formule 1, se Renault Sport Racing a Frederic Vasseur dohodli na rozvázání spolupráce  s platností k dnešnímu dni,“ stojí v oficiálním prohlášení Renaultu. „Obě strany chtějí udržet dobré pracovní vztahy, které spolu zažili, a očekávají, že někdy v budoucnosti začnou opět spolupracovat v nové formě.“

Sdílejte na:
Zavřít