Potvrzeno: Wehrlein bude závodit pro Sauber

Potvrzeno: Wehrlein bude závodit pro Sauber

Během pondělního odpoledne Sauber potvrdil angažování Pascala Wehrleina.

Dnešním dnem končí spekulace o Wehrleinově budoucnosti. Mladý Němec byl nejprve spojován s místem u Force Indie, které mu ale vyfoukl jeho bývalý kolega z Manoru Esteban Ocon, jenž strávil v královně motorismu podstatně kratší dobu, než právě Wehrlein.

Poté přišla šokující zpráva od Nica Rosberga, že ukončuje svoji kariéru a tím se pochopitelně spustila obrovská lavina spekulací, kdo bude jeho nástupcem. A opět bylo zuřivě skloňováno jméno nejmladšího šampiona v historii DTM. Jenže ani u trojnásobných mistrů mu to nevyšlo. Mercedes totiž hledal někoho zkušenějšího.

Tým z Hinwilu byl tedy již jeho jedinou záchranou, jak zůstat na startovním roštu, protože Manor je v nucené správě a není jisté, zda ho na startu vůbec ještě uvidíme.

„Jsme velmi rádi, že můžeme potvrdit Pascala Wehrleina jakožto našeho druhého jezdce pro sezonu 2017,“ uvedla šéfka Sauberu Monisha Kaltebornová v oficiálním prohlášení „Pascal ukázal svůj talent během své dosavadní kariéry – a to jak v monopostech, tak i v DTM. V jeho první sezóně ve Formuli 1 potvrdil svůj potenciál získáním jednoho bodu ve VC Rakuska ve Spielbergu. Pascal se v jeho budoucí kariéře zajisté ještě zlepší a v královně motorismu nasbírá cenné zkušenosti. Jsem si jistá, že Marcus a Pascal vytvoří solidní dvojici pro rok 2017.“

Sám Wehrlein k tomu přidává následující: „Jsem rád, že můžu nastoupit v následující sezóně za Sauber. V novém týmu to je nová výzva. Jsem opravdu nadšený a na nové dobrodružství se velmi těším. Naším cílem je, že se jako tým etablujeme ve středu pole a budeme moci jezdit pravidelně na bodech. Proto ze sebe vydám to nejlepší, abych Sauber podpořil. Nyní se těším na to, až všechny v týmu poznám a pustím se do přípravy na sezonu 2017. Chtěl bych Sauberu velmi poděkovat za to, že mi věřili a dali mi tuto obrovskou šanci. A samozřejmě velké díky patří také Mercedesu za jejich podporu.“

Sdílejte na:
Zavřít